Spring til indhold

Døre og vinduer

Sådan skifter du til energirigtige vinduer

Der er penge at spare ved at skifte til energirigtige vinduer. Men før du udskifter de gamle vinduer, bør du overveje, om montering af koblede ruder eller forsatsruder kan være en bedre løsning

Fungerer de gamle vinduer som en magnet for fugt og kulde, er det muligvis på tide at skifte dem ud med nye energirigtige vinduer. 

 

Hvilke fordele og ulemper er der ved at skifte til energirigtige vinduer?

Det giver nærmest sig selv, at målet med at skifte til mere energirigtige vinduer er at spare på energien og dermed også pengepungen. En god lille sidegevinst er, at dit indeklima kan blive væsentligt forbedret samtidigt.

I et typisk dansk hus slipper der cirka 33 procent varme ud gennem utætte vinduer. Oftest er det enten gamle termovinduer som ikke isolerer særlig godt eller også er det utætte tætningslister, som slipper en masse varme ud og kulde ind. Du kan halvere varmetabet hvis du skifter til nye vinduer. 

 

Typisk vil en udskiftning eller renovering give dig følgende fordele:

Hvornår trænger vinduerne til at blive energiforbedret?

Hvilke vinduer skal du skifte?

Find ud af, om du vil udskifte alle vinduer i hele huset eller kun nogle af dem. De vinduer, der er i dårligst stand, bør du skifte først. Hvis du ikke vil skifte alle vinduerne, kan du fx begynde med dem i de rum, hvor du oplever de største gener i form af træk eller kulde.

Det kan også være, at nogle af vinduerne er ældre eller i dårligere stand end de øvrige. Typisk er syd- og vestvendte vinduer mest udsatte.

Hvilke vinduer skal du vælge?

Det er vigtigt at vælge den rigtige slags vinduer, hvis du vil spare mest muligt på varmen.
Vælg vinduer, der:

Kontakt os i dag

Vi går meget op i at have en god dialog fra starten og gennem hele projektet. Derfor har vi et digital værktøj hvor vi kan holde styr på processerne.