Terasser

-ANSØ Gruppen er dit sikre valg

Terrasser & udestuer

En terrasse kan fungere som et ekstra rum i boligen, hvor du kan spise og opholde dig. Du behøver ikke tænke på fodtøj eller møbler. Det hele står klar til dig.
En udestue kan give dig mulighed for at nyde forårets lys og varme uden at blive kold af den endnu kølige luft samt forlænge sommeren, når efteråret trænger sig på.

Derfor skal du vælge en terrasse eller en udestue

En udestue eller terrasse er et godt valg til dig, der elsker at være ude og trives i grønne omgivelser.

En udestue er isoleret, overdækket, belagt med gulv og i nogle tilfælde en installeret varmekilde. En udestue er dermed et ekstra rum i boligen, som hvis den er isoleret korrekt, kan bruges året rundt.

En terrasse kan være opført i direkte forlængelse af din bolig eller på en udvalgt plads i haven. En terrasse fungerer som samlingspunkt i din have for selskaber, måltider og fritidsaktiviteter.

Valg af materiale

En udestue kan være muret eller opført i træ afhængigt af det udtryk, som du ønsker at skabe. Begge dele kan isoleres, så vind og kulde holdes ude.

En udestue kan være helt eller delvist lukket, med døre og vinduer samt i nogle tilfælde ovenlysvinduer.

En terrasse kan være opført i træ, sten eller fliser. Hvert materiale har sine fordele og ulemper, hvorfor vi altid anbefaler vores kunder at vælge materiale ud fra en vurdering af funktion, vedligeholdelse, udseende og pris.

Når du opfører en udestue eller terrasse, skal du huske at…

– En udestue er principielt en udvidelse af din bolig, hvorfor du skal sikre dig, at du opfylder de juridiske bestemmelser herfor. Disse kan du finde på din kommunes hjemmeside.

– En udestue kan tage lys fra øvrige rum i boligen. Derfor er det en god idé at rådføre dig med en professionel, som kan rådgive dig om materialer og placering.

– Isolering, varme, vinduer og døre kan fordyre opførelsen af din udestue, men omvendt være netop det som gør, at du bruger den året rundt.

– En træterrasse skal behandles hvert 3-5 år.
– En terrasse af sten kan principielt holde i flere årtier uden vedligeholdelse. Mange foretrækker dog at rense stenene for urenheder og belægninger samt luge i samlingerne med jævne mellemrum.